top of page
Financial Data

השקעות אלטרנטיביות

השקעות אלטרנטיביות הינם השקעות שאינן בקורלציה לשוק ההון זאת אומרת אין להם זיקה ישירה לשוק ההון ולמרחש בו.

לדוגמא: להעלאת ריבית קיימת השפעה ישירה ומידיית על שוק ההון ובהתאם לכך תיק ההשקעות שלנו יגיב בהתאם. ברוב מוחלט של המקרים הוא ירד. 

יחד עם זאת אין לו השפעה מיידית על נדל"ן באירופה למשל.

תיק ההשקעות של משק הבית צריך לכלול לפחות 20% נכסים אלטרנטיביים.

משבר הסאב פריים ב2008 ניפץ את האשליה שמספיק את שוק ההון על מנת לייצר תשואה למשקיעים. מנהלי ההשקעות הגדולים חיפשו אלטרנטיבה בטוחה להשגת תשואה יציבה לאורך זמן והחלו לפתח את שוק ההשקעות האלטרנטיביות. עם השנים המשקיעים המוסדיים (חברות הביטוח וקרנות הפנסיה למשל) הגדילו את החלק של הנכסים האלטרנטיביים מ-2% ל-20%. זאת אומרת שמנהלי ההשקעות הגדולים בישראל (וגם בעולם) הבינו ששוק ההון לבדו אינו מספק יציבות מספקת לאורך זמן ואת החלק של האגח שהיה אמור להיות המרכיב הסולידי בתיק הפכו להשקעות אלטרנטיביות. אג"ח אינו כבר בלעדית הרכיב סולידי בתיק.

על רקע האינפלציה והעלאות הריבית הצפויות בשנים הקרובות השקעות אלטרנטיביות הם בגדר חובה בתיק ההשקעות המשפחתי

משבר הסאב-פריים

לסיכום,

מכשירי ההשקעה האלטרנטיביים מעניקים גיוון לתיקי ההשקעות, בין היתר משום שהם אינם מושפעים מהתנודות בשוק ההון. בשנים האחרונות הוכיחו חלק מהמכשירים האלה את עצמם כהשקעה שמאפשרת יצירת ערך מוסף למשקיעים וזו הסיבה שהצמיחה בתחום זה צפויה להימשך. שתי החלופות שמקבלות את עיקר הכספים בשנים האחרונות הן קרנות ההשקעה פרייבט אקוויטי והשקעות בנדל"ן ישיר זאת, מתוך רצון של המנהלים בתחום להשיא תשואות עודפות למשקיעים, תוך השגת פיזור השקעתי והקטנת התלות בשוק ההון.

bottom of page